2010-11-28 16:46:01
kontenjanları mı var?

Gerçekler ve Doğrular 

Efendim, aşağıdaki yazıda bir iki noktaya vurgu yapmıştık. Biraz “neden” biraz da “nasıl” diyerek kazanmak için. Yazı orada.Şimdi skor yazısı değil bu. Öncelikle belirteyim maksadımı.

İlk yarı bittiğinde ben zaten beraberliğe kelimenin tam anlamıyla razıydım. Üçte üçe dair duygusal beklentilerimi sıfırlamıştım.

Karşımızda ne yaptığını bilen, bence Denizli’den de sağlam bir takım vardı. Ama bu sağlamlık bizim izin verdiğimiz kadardı. Muhakkak ki yenilmez bir takım değildi GBB. Onları yenememek bizim aczimizden öte bir şey değildi.

(Rakibin tek ayıbı gereksiz yatmalarıydı. Bir ara baktım acaba yedek kulübesinde de yatan olacak mı diye. Yazık. Hiç yakışmadı onlara.)

Hakeme ayrıca bir parantez filan açmayacağım. Hani denir ya tanıdığım güne lanet olsun, öyle bir şey; ulan sahaya çıktığın dakikaya lanet olsun; ))

Neyse biz kendimize bakalım.

Mücadele edemeyen bir Adanaspor vardı. Kişisel hatalar hat safhadaydı. Fahri, Metin, Kbong, Mbilla genel çizgilerinden çok uzaktı. Sami direndi. Defans hırpalandı. Vs… Peki nedir mesele?  

Benim şahsi yorumum şudur. Daha öncelerinde de yazmıştım hayata neden sonuç ilişkileriyle baktığımı. Ortada bir başarı veya başarısızlık varsa bunun nedeni de vardır. Bu manada işler takdiri ilahi ile yürümüyor. Hatanın da iyi işlerin de biraz öncesine bakmalı. Birkaç pozisyon evveline örneğin...

Buna bağlı olarak soruyorum: ADANASPOR’DA BAZI FUTBOLCULARIN KONTENJANI MI VARDIR?

Ne olacak, bekleyeceğiz adam sezon buyunca iki asist yapacak! 1–0 olan maç 2–0 olacak. Gardı düşmüş rakibe mi hükmü sökecek. Başa baş giden bir oyuna hiç mi katkısı olmayacak?

Birkaç yazı önce domino etkisinden bahsetmiştim. Bakın bu maçta o etki bariz olarak kendini gösterdi. Bir yerde yıkılan taş diğerlerini de yıktı. Ayıptır!

Şunu da sormak istiyorum: Yahu, Adanaspor kadrosunu kim belirliyor? Hocalar belirlemiyor mu? Bilmediğimiz işler mi var ortada?

Osman Hoca sağlam bir maziye sahip, biraz araştırınca gördük bunu. Sayın Hocam lütfen bu antrenörlük mazinize uygun işler yapın o zaman. Bu maç da gösterdi ki siz hala bir sınav veriyorsunuz tribün için. Haberiniz olsun.

Sormaya devam ediyorum: Emrah Bedir neden hala yok? Sayın Hocam, Emrah’ı hala fark edemediyseniz, tanımıyorsanız, sorun anlatalım, gereken bilgiyi biz taraftar olarak size seve seve veririz. Ahmet Dursun neden son on dakika oynatılır? Veya oynatılmaz, sebep nedir? Bunların kontenjanı mı yok takımda? Ahmet Dursun girdi, oyunun rengi değişti. O dakikadan itibaren maçı alabilirdik de… Öncesinde kaptan çıktı yavaş yavaş işler düzelir oldu. Örneğin Metin hata yapmadan oynamaya başladı. Günahtır, birilerinin hatası, başkalarının felaketi olmasın... 

Birileri bir açıklama yapsın lütfen! Adanaspor’da bir futbolcu kontenjanla mı oynuyor? Hocalar sözde hoca mı? Nedir?

O zaman biz de buna göre pozisyonumuzu alalım ve söylemimizi, iddiamızı, yaklaşımımızı, heyecanımızı, tutkumuzu, meselemizi buna göre belirleyelim.

Adanaspor, başarıya daima formayı hak edip alan futbolcuyla ulaşmıştır. Geleneğimizde, mazimizde, tarzımızda olan budur. Haddizatında başarının ardındaki gerçek de budur. Evrensel bir olgudur yani!

Evet, bu koşullarda alınan o “tek” puan çok kıymetlidir. Müthiştir. Çok güzeldir. Ama o kadar!

Bir yol ayrımıdır söz konusu olan!

  • Gerçekten şampiyonluğa mı oynayacağız?
  • Hangi futbolcularla mücadeleye devam edeceğiz?
  • Kariyeri bitmiş isimlerle mi,
  • oynamak için can atan futbolcularla mı?
  • Bir iddia sahibi olmak mı, sıradanlık mı?
  • Doğru kadro mu, klişe kadro mu?
  • Adalet mi, keyfiyet mi?
  • Bilelim de ona göre laf edelim,
  • sonra o iddialı sözlerimizle kimselere mahcup olmayalım.
  • Komik durumlara düşmeyelim…
Yazar: Editor